[O2] Motaż LPG - Poznań

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • śliweers
    Drive
    • 2013
    • 71

[O2] Motaż LPG - Poznań

Witam, potrzebuje kierunkowskaz w lusterku z oświetleniem Octavia II (chyba to jest to 1Z0949101D).
    Mój Szkodnik O1 ASZ
    Pilnie poszukuje kpl zderzak przód octavia rs(z kratkami)oryginalny ewentualnie po znalezieniu do sprzedania kpl zderzak po facelift
  • adr121
    Classic
    • 2012
    • 19

[O2] Motaż LPG - Poznań

Witam!

Planuję przeróbkę mojej O2 i montaż LPG. Posiadam wersję 1.6 MPi z 2009 roku. Zastanawiam się czy montował już ktoś może gaz w Poznaniu i może coś polecic?

Będę wdzięczny za opinie i podanie ewentualnego kosztu takiej usługi.

Komentarz

• Andrzej.P
      RS
      • 2011
      • 1516
      • Octavia II (1Z3)
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

http://pitec.pl/ wiele pochlebnych opinii; szczegóły możesz doczytać na lpg-forum.pl
      Jeśli uda mi się w końcu znaleźć ciekawe auto i je nabyć, to będę zakładać u nich (o ile nie kupię diesla, ale na to raczej się nie zanosi ).
      Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
      FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG

Komentarz

• adr121
        Classic
        • 2012
        • 19

Chciałem odświeżyć temat jeżeli ktoś pytałby o to samo.

Ostatecznie gaz zamontowałem w RODAN - http://auto-gaz.net.pl/ i wg mnie jest to zakład godny polecenia.

Auto Gaz
        Montaż Instalacji Gazowych
        ul. Tymienieckiego 65 (Piątkowo)
        60-681 Poznań

biuro [AT] auto-gaz.net.pl
        tel. +48 61 656 27 52
        tel kom: 606 403 875
        fax +48 61 656 27 52

Instalacja firmy BRC SQ 24 MY 11 z dwuletnią gwarancją bez limitu kilometrów i z serwisem gwarancyjnym na terenie kraju. Butla 53l zamiast koła i wlew koło wlewu paliwa. Koszt wyniósł mnie 2.700 PLN.

Jestem obecnie po przejechaniu 3.000 km i nie mam żadnych zastrzeżeń. Autko śmiga tak jak przed montażem - nie zauważyłem spadku mocy.

Dodatkowo wg mnie dużym plusem jest kontakt z klientem. Zakład prowadzony jest przez małżeństwo które chętnie odpowie na każde pytanie

Komentarz

• Octavianos
          L&K
          • 2010
          • 1130

a jak silnik pracuje na gazie, słychać jak pracują wtryskiwacze gazu? Mierzyłeś spalanie?
          SIMPLY CLEVER
          Wiesz co dobre :-)

Moja Maszyna
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53846

Komentarz

• adr121
            Classic
            • 2012
            • 19

Zamieszczone przez Octavianos
            a jak silnik pracuje na gazie, słychać jak pracują wtryskiwacze gazu? Mierzyłeś spalanie?
            Silnik pracuje bez zastrzeżeń. Nie słyszę wogóle kiedy przełącza się na gaz - orientuję się dopiero po pewnym czasie jak mi się kontrolka zapali. Z silnika nie dobiegają żadne dziwne dźwięki.

Jeżeli chodzi o spalanie to niestety nie mam porównania. Przed montażem przy moim stylu jazdy samochód spalał mi ok. 8,5l na trasie (często przejazdy autostradą z prędkością 140-160km ale raczej szybciej niż wolniej). Na gazie przy tym samym stylu jazdy spala ok. 10,5l

Komentarz

• czernobyl
              L&K
              • 2008
              • 1276
              • Octavia III (5E3)
              • BFQ 1.6 MPI 102 KM
              • BSE 1.6 MPI 102 KM
              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

też głos na auto-gaz rodan
              instalacja - oni montują chyba tylko BRC
              mam co prawda O1, ale jestem po 90tys km od montażu gazu u nich, więc mam trochę doświadczenia i kilka wizyt u nich za sobą (filterki itp). obsługa klienta b. miła i rzeczowa, nie ma odpowiedzi typu "TTTM"; bezproblemowe poprawki na gwarancji (raz poprawka softu, bo się wypinał przy pełnym bucie na 1 i 2 na benzynę i raz podmiana wielozaworu w butli - wchodziło odrobinę za mało gazu). niedługo po gwarancji (2l 3mc, ~75kkm na gazie) wysrał się reduktor, ale warsztatu bym za to nie winił ogólnie jestem zadowolony i zapewne jakiekolwiek kolejne auto na benzynie gazowałbym znów tam.

w ogóle to zapisz się jak najszybciej w kolejkę - u nich jest naprawdę dłuuga

wtryskiwacze brc słychać, oczywiście. z auta słychać je tylko na postoju po otwarciu szyb. praca na gazie bez różnic wobec benzyny

poza tym leje i jeżdżę, O1 1.6 przy dość agresywnej jeździe pali na trasie ~8,5-9,5L LPG, na PB było przy podobnych wyczynach 6,5-7L Pb95. temp. przełączania 30'C

Komentarz

• adr121
                Classic
                • 2012
                • 19

Zamieszczone przez czernobyl
                i raz podmiana wielozaworu w butli - wchodziło odrobinę za mało gazu
                A możesz coś więcej na ten temat napisać? Bo ja chyba też mam ten problem - mam butlę 53l czyli powinno wchodzić coś koło 42l, a na stacji tankują mi średnio do 38l (raz udało się dobić do 40l)...Jak u Ciebie to wyglądalo? Oraz jak wyglądało z naprawą i po naprawie? Nie wiem czy warto to reklamować?

Komentarz

Pracuję...