Witam, potrzebuje kierunkowskaz w lusterku z oświetleniem Octavia II (chyba to jest to 1Z0949101D).
[O2] Motaż LPG - Poznań
Zwiń
X
-
[O2] Motaż LPG - Poznań
Mój Szkodnik O1 ASZ
Pilnie poszukuje kpl zderzak przód octavia rs(z kratkami)oryginalny ewentualnie po znalezieniu do sprzedania kpl zderzak po faceliftTagi: Brak
-
-
http://pitec.pl/ wiele pochlebnych opinii; szczegóły możesz doczytać na lpg-forum.pl
Jeśli uda mi się w końcu znaleźć ciekawe auto i je nabyć, to będę zakładać u nich (o ile nie kupię diesla, ale na to raczej się nie zanosi ).Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Chciałem odświeżyć temat jeżeli ktoś pytałby o to samo.
Ostatecznie gaz zamontowałem w RODAN - http://auto-gaz.net.pl/ i wg mnie jest to zakład godny polecenia.
Auto Gaz
Montaż Instalacji Gazowych
ul. Tymienieckiego 65 (Piątkowo)
60-681 Poznań
biuro [AT] auto-gaz.net.pl
tel. +48 61 656 27 52
tel kom: 606 403 875
fax +48 61 656 27 52
Instalacja firmy BRC SQ 24 MY 11 z dwuletnią gwarancją bez limitu kilometrów i z serwisem gwarancyjnym na terenie kraju. Butla 53l zamiast koła i wlew koło wlewu paliwa. Koszt wyniósł mnie 2.700 PLN.
Jestem obecnie po przejechaniu 3.000 km i nie mam żadnych zastrzeżeń. Autko śmiga tak jak przed montażem - nie zauważyłem spadku mocy.
Dodatkowo wg mnie dużym plusem jest kontakt z klientem. Zakład prowadzony jest przez małżeństwo które chętnie odpowie na każde pytanie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Octavianosa jak silnik pracuje na gazie, słychać jak pracują wtryskiwacze gazu? Mierzyłeś spalanie?
Jeżeli chodzi o spalanie to niestety nie mam porównania. Przed montażem przy moim stylu jazdy samochód spalał mi ok. 8,5l na trasie (często przejazdy autostradą z prędkością 140-160km ale raczej szybciej niż wolniej). Na gazie przy tym samym stylu jazdy spala ok. 10,5l
Komentarz
-
-
też głos na auto-gaz rodan
instalacja - oni montują chyba tylko BRC
mam co prawda O1, ale jestem po 90tys km od montażu gazu u nich, więc mam trochę doświadczenia i kilka wizyt u nich za sobą (filterki itp). obsługa klienta b. miła i rzeczowa, nie ma odpowiedzi typu "TTTM"; bezproblemowe poprawki na gwarancji (raz poprawka softu, bo się wypinał przy pełnym bucie na 1 i 2 na benzynę i raz podmiana wielozaworu w butli - wchodziło odrobinę za mało gazu). niedługo po gwarancji (2l 3mc, ~75kkm na gazie) wysrał się reduktor, ale warsztatu bym za to nie winił ogólnie jestem zadowolony i zapewne jakiekolwiek kolejne auto na benzynie gazowałbym znów tam.
w ogóle to zapisz się jak najszybciej w kolejkę - u nich jest naprawdę dłuuga
wtryskiwacze brc słychać, oczywiście. z auta słychać je tylko na postoju po otwarciu szyb. praca na gazie bez różnic wobec benzyny
poza tym leje i jeżdżę, O1 1.6 przy dość agresywnej jeździe pali na trasie ~8,5-9,5L LPG, na PB było przy podobnych wyczynach 6,5-7L Pb95. temp. przełączania 30'C
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czernobyli raz podmiana wielozaworu w butli - wchodziło odrobinę za mało gazu
Komentarz
-
Komentarz